انتقاد اتریش از خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی

به گزارش وبلاگ جیرا، وزیر بهداشت اتریش خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی را عامل تضعیف چند جانبه گرایی دانسته و بر لزوم تقویت این نهاد مهم بین المللی از طرف اتحادیه اروپا تاکید نمود.

انتقاد اتریش از خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ جیرا، رسانه های آمریکایی اخیرا گزارش داده اند که دونالد ترامپ، با ارائه درخواستی رسمی به ریاست سازمان ملل متحد به طور رسمی خروج ایالات متحده آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت خبر داد.

یک سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، شامگاه سه شنبه در نیویورک تأیید کرد که آن نهاد بین المللی سند مربوطه را دریافت نموده است.

سخنگوی سازمان ملل اشاره نمود که شرط خروج قطعی آمریکا از سازمان جهانی بهداشت آن است که این کشور تمام تعهدات اقتصادی خود را پرداخته باشد. او گفت که هم اکنون دبیرکل سازمان ملل به همراه کارشناسان سازمان جهانی بهداشت مشغول آنالیز اسناد مربوطه هستند.

سناتور باب منندز عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هم روز سه شنبه در پیامی توئیتری گفت که دولت ترامپ خروج رسمی آمریکا از سازمان بهداشت جهانی را به اطلاع کنگره رسانده است.

دونالد ترامپ در اواخر ماه مه (اوایل خردادماه) اعلام نموده بود که ارتباط کشورش با سازمان بهداشت جهانی را قطع خواهد نمود و سهم آمریکا از بودجه سازمان بهداشت جهانی از این پس پرداخت نخواهد شد.

رئیس جمهور آمریکا بارها بدون ارائه هرگونه شواهد و مدارکی مدعی شده است که دولت چین با همکاری سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس کرونا را برای مدتی پنهان نموده است.

خبر خروج رسمی آمریکا از سازمان بهداشت جهانی با انتقادهای زیادی از طرف کشورهای مختلف جهان روبرو شده است.

رودالف آنشوبر، وزیر بهداشت اتریش هم در واکنش به این تصمیم آمریکا گفت که سازمان بهداشت جهانی در مسائل مهم پزشکی این جهان به عنوان یک مرجع جهانی استاندارد مطرح است. وی خواهان تقویت این نهاد بین المللی و نه ضعف آن شده و گفت: چند جانبه گرایی با این اقدام ترامپ تضعیف شده است.

وی همچنین از اتحادیه اروپا خواست در آینده قدرتمندانه تر در سازمان بهداشت جهانی همکاری کند.

وی اضافه کرد: این تصمیم آمریکا مسئولیت اتحادیه اروپا برای عهده داری یک نقش قدرتمندانه تر در سازمان بهداشت جهانی را افزایش می دهد.

ینز اشپاهن، وزیر بهداشت آلمان هم در پیامی توئیتری خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی را یک حرکت رو به عقب از همکاری های بین المللی دانست.

وی اضافه کرد: تغییرات فرایند ابتلای جهانی به کرونا حاکی از این است که باید اقدامی هماهنگ اتخاذ گردد. ما برای مبارزه با همه گیری ها احتیاج به همکاری های بین المللی بیش تری داریم نه همکاری های کمتر.

وزیر بهداشت آلمان در ادامه گفت: کشورهای اروپایی اصلاحاتی در سازمان جهانی بهداشت را کلید خواهند زد.

از سوی دیگر سرگئی ورشینین معاون وزیر امور خارجه روسیه سه شنبه شب در گفت وگوی تلفتی با ما ژائوشو همتای چینی خود در واکنش به خروج آمریکا از این نهاد بین المللی، بر اقدامات لازم برای مبارزه با انتشار ویروس جدید کرونا به وسیله ایفای نقش محوری در سازمان جهانی بهداشت تأکید کردند.

کارشناسان بهداشت و درمان عمومی آمریکا و دموکرات ها هم تأکید دارند که ترامپ با نادیده دریافت این مسئله که فرایند افزایشی شیوع کرونا به یک معضل تبدیل شده، تنها به بدتر شدن اوضاع یاری می نماید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "انتقاد اتریش از خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقاد اتریش از خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید