طرز تهیه کله جوش، غذایی سنتی و دلچسب

به گزارش وبلاگ جیرا، کله جوش یکی از غذا های اصیلی است که همراه با نان سرو می گردد. طعم لذیذ کشک سبب محبوبیت بسیار این غذا شده است. در ادامه طرز تهیه کله جوش به دو شیوه توضیح داده خواهد شد.

طرز تهیه کله جوش، غذایی سنتی و دلچسب

وبلاگ جیرا | سرویس آشپزی - کله جوش یکی از غذا های سنتی کشورمان است که در بسیاری از مناطق ایران تهیه می گردد. این غذا در عین سادگی بسیار مقوی است، به ویژه برای بچه هایی که در سن رشد هستند. طرز تهیه کله جوش نیز ساده است و در زمان کوتاهی آماده می گردد؛ بنابراین اگر به دنبال یک غذای سنتی هستید که به آسانی آماده گردد و در عین حال خوشمزه و مقوی نیز باشد، کله جوش با گوشت گزینه مناسبی است. البته این غذا را بدون گوشت نیز تهیه می نمایند.

چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:

  • کله جوش با گوشت
  • کله جوش بدون گوشت

طرز تهیه کله جوش با گوشت

به منظور تهیه این غذای سنتی برای شش نفر، به یک الی یک ساعت و نیم زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر آمده است، نیاز دارید.

مواد لازم
گوشت قرمز500 گرم
پیاز4 عدد
گردو خرده شده2 الی 3 قاشق غذاخوری
کشک2 لیوان
نعناع خشکیک قاشق سوپخوری
روغن150 گرم
نمک، زردچوبه و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • پیش از استفاده از نعناع خشک ابتدا باید آن را کاملا با دست له کنید.
  • گردوها را خرد کنید.

دستور تهیه

  1. گوشت قرمز را خرد کنید، کاملا بشویید و سپس چرخ کنید.
  2. ابتدا دو عدد از پیازها را رنده کنید و کمی به آن نمک و فلفل اضافه نمایید.
  3. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید.
  4. اکنون کوفته های کوچک از گوشت درست کنید. برای این منظور مقدار کمی از گوشت را بردارید و در دست خود کوفته ریزه درست کنید.

  5. اکنون در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته ریزه ها را سرخ نمایید.
  6. مقداری زردچوبه به کوفته ها اضافه نموده و در آخر نعناع خشک را اضافه کنید. توجه داشته باشید که نعناع خود به حدود 20 ثانیه حرارت نیاز دارد، بعد از این مدت ماهیتابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که نعناع با حرارت روغن آماده گردد.

  7. دو عدد پیاز دیگر را خلالی نموده و با آن پیاز داغ درست کنید.
  8. اکنون پیاز داغ را همراه با یک و نیم لیوان آب به کوفته ریزه ها اضافه کنید.
  9. زمانی که کوفته ها پختند و آب کله جوش تقریبا نصف شد، آن را از روی حرارت بردارید.

  10. کشک باید سائیده شده باشد، در صورتی که از کشک پاستوریزه استفاده می کنید که سفت هستند، با حدود یک لیوان آب جوش آن را حرارت دهید تا کمی رقیق شوند.

  11. کله جوش را در ظرف مناسبی بکشید و گردوی خرد شده و کشک را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه کله جوش به همین سادگی است.

نکته: اگر قبل از پختن گوشت، آب غذا تبخیر شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

طرز تهیه کله جوش بدون گوشت

مواد اولیه مشابه با روش قبل است، اما در این شیوه به گوشت چرخ نموده نیازی نخواهید داشت و تنها به دو عدد پیاز برای تهیه پیاز داغ نیاز دارید. به این دلیل که از گوشت در این غذا استفاده نمی گردد، طبخ آن به زمان کمتری نیاز خواهد داشت.

شیوه تهیه این کله جوش به توضیح زیر است:

  1. ابتدا دو عدد پیاز را خلالی خرد نموده و سرخ کنید تا طلایی گردد.
  2. کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
  3. نعناع خشک را ابتدا با استفاده از دست کاملا پودر کنید و به پیاز داغ اضافه نمایید. پس از 20 ثانیه آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید با حرارت روغن آماده گردد.

  4. دو لیوان کشک را با حدود یک لیوان آب جوش مخلوط نموده و به پیاز داغ اضافه کنید.
  5. پس از آنکه غذا یکی چند جوش زد، گردوی خرد شده و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. چند دقیقه بعد کله جوش حاضر است.

بهتر است این نوع کله جوش را با نان سنگک سرو کنید. زیرا این غذا به صورت تلیت استفاده می گردد و بافت نان سنگک هنگام تلیت کردن نسبت به سایر انواع نان ها منسجم تر باقی می ماند.

کشک سرشار از کلیسیم است و از آنجا که از این ماده غذایی به عنوان طعم دهنده اصلی کله جوش استفاده می گردد، این غذا حاوی مقادیر قابل توجهی از کلسیم است که به تقویت و سلامت استخوان ها یاری می نماید. همانطور که گفته شد در طرز تهیه کله جوش به شیوه اول از گوشت نیز استفاده می گردد، گوشت قرمز پروتئین و آهن بالایی دارد، در نتیجه این غذا را می توانید به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی نیز بهره ببرید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کله جوش، غذایی سنتی و دلچسب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کله جوش، غذایی سنتی و دلچسب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید